Šampion grejanja u svetu: Greje, hladi, štedi i čuva životnu sredinu (VIDEO)

Serijal priča o šampionima grejanja u Srbiji ovoga puta obogatićemo jednom neobičnom pričom o našem planetarnom junaku – "čoveku koji se kotrlja" koji bi s pravom zaslužio titulu šampiona grejanja u svetu.

Viessmann Vitocal toplotne pumpe - kotrljaj se

Zaštita životne sredine i naše planete konačno je postala jedna od najbitnijih tema na globalnom nivou. Negativne posledice zagađenja prirode osetili smo proteklih meseci i svi mi koji živimo u Srbiji, ali i dalje zanemarujemo činjenicu da se među najvećim zagađivačima nalaze sistemi za grejanja.

Prema procenama nadležnih institucija Republike Srbije, u našoj zemlji postoji oko 1.000.000 individualnih ložišta, a od tog broja čak 300.000 nalazi se u Beogradu. Upravo ta privatna ložišta najveći su izvor zagađenja u našoj zemlji, drugi najveći zagađivač je saobraćaj, dok se na trećem mestu nalaze termoelektrane i toplane. Stoga ne čudi što je upravo srpska prestonica prethodnih meseci bila među najzagađenijim gradovima u celom svetu.

Zato borba za zdravu životnu sredinu u našoj zemlji treba da započne upravo napuštanjem zastarelih individualnih ložišta koji ugrožavaju zdravlje svih nas i uvođenjem sistema za grejanje koje čuvaju našu planetu.

Sjajna vest za sve nas je to što na našem tržištu već postoji "4 in 1 sistem za grejanje", koji greje i hladi naše domove, štedi naš novac i čuva životnu sredinu. To je sistem koji više ne zavisi od neobnovljivih fosilnih goriva, a koristi tlo, vazduh i sunce, tj. nepresušnu energiju.