GREJANJE NA DRVA

Može li grejanje biti toliko jeftino?

Pirolitički kotao (od 25, 30, 40, 60 ili 80 kW) radi drugačije od običnih kotlova na drva: u ložišnom prostoru se drvo prvo osuši, zatim se bez prisustva kiseonika užari, ugljeniše i potpuno se pretvori u gas.

Upravo taj "drveni" gas je ono što sagoreva drvo na najštedljiviji mogući način - predivnim, čistim plamenom trošeci pri tome 30% manje drveta nego ostali kotlovi.

Pirolitički kotao na drva Ligna 50

Zašto baš Viessmann pirolitički kotao na drva?

- Zato što možete smanjiti troškove grejanja i do 50%. Nije verovatno da ćete ikad zažaliti nad svojom odlukom. U stvari, počećete da uživate u jeftinom grejanju već od prvog meseca.

- Zato što u poredjenju sa grejanjem na ugalj, gas ili lož ulje, ovim rešenjem sprečavate nekoliko tona otrovnog ugljendioksida godišnje da se ispusti u atmosferu. Od Vašeg doma – doprinos vredan hvale.

- Zato što je ovo "gospodska" investicija iz još jednog razloga: pirolitički kotao Vitoligno 100-S je napravljen nemački-solidno, da nadživi kuću u kojoj je instaliran. Napravljen je od čelika debljine 8mm (najdebljeg u Evropi) i ima najveći vodeni prostor medju uporedivim na trzištu.

- Zato što pirolitički kotao uz pomoć svoje moćne automatike sam zna koliko toplote treba da proizvede u zavisnosti koliko je napolju hladno. Može se "voziti" od 40-100% svoje snage, a da gospodin, pardon, domaćin, uopšte ne razmišlja o tome.

A ukoliko tom kotlu dodate i akumulator toplote "pufer", nećete morati da ložite čak i do 2 dana, obezbeđujući pritom dodatnu uštedu od 10%.

Grejanje na pelet - bez kompromisa

Još uvek verujete tradicionalnom vidu grejanja, a želite da napravite korak u budućnost?

Izaberite Viessmann paket na pelet

Šta je to pelet?

Pelet se dobija presovanjem pod velikim pritiskom piljevine i strugotine visoko kaloričnog suvog drveta (bukve, hrasta, topole, jasena, graba i dr.) sa simboličnom količinom vlage.

Sagorevanjem jednog kilograma peleta dobija se oko 5kWh toplotne energije pri čemu nastaje oko procenat pepela. Veličina i oblik peleta omogućuju jednostavno loženje i brz transport.

Zašto pelet pre uglja?

Iskorišćenost peleta je negde oko 90%, dok je kod uglja negde oko 70%. Toplotna energija dobijena iz peleta je 2-6 puta jeftinija u odnosu na energiju dobijenu iz fosilnih goriva.

Komforno, ekonomično, bez kompromisa – Viessmann paketi na pelet

Kotao Ligna 50

Grejanje na drva - bez kompromisa

(oblice, cepanice, sečka, pelet, ugalj)

Kada se dođe do izbora kotla za grejanje, nemojte praviti kompromise. Kotao Viessmann Ligna 50 je vrhunski kotao na čvrsto gorivo - kakav biste ocekivali od firme Viessmann, a po cenama koje će Vas prijatno iznenaditi.

Od najvišeg kvaliteta izrade do najnižih troškova korišćenja, naši proizvodi su napravljeni da traju. MI imamo iskustvo za proizvode, koje je lako instalirati, koristiti i servisirati – a sa širokim izborom modela za svaku primenu i svaki novčanik, ova ponuda nema nedostataka.

Viessmann Ligna 50 može zagrejati od najmanjih do najvećih prostora, od 50m2 do 1.000m2, u zavisnosti od modela.

Kao kotao sa najvećim sadržajem vode u klasi i najštedljivijim izgorevanjem drveta, zagaranovan je dug vek i minimalna potrošnja goriva.

Sada, kada odlučujete o izboru kotla, odlučite se za pravu varijantu.

Birate između kvaliteta i cene? Nemojte.